3 augusti 2018

Smaskig sallad i värmen!

 Perfekt sommarmat! Syrligt och fräscht. Frasig och salt halloumi!
 
Syrlig auberginesallad
Auberginesallad
  • 2 ekologiska plommontomater
  • 1 aubergine
  • 1 ekologisk squash
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja med smak av citron
  • salt och svartpeppar
  • 1 ekologisk rödlök
  • 1 ekologisk citron
  • 1 halloumi
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 msk solroskärnor
  • 2 dl matyoghurt
Rosta pinjenötter och solroskärnor i en torr och het stekpanna.
Tärna tomaterna grovt. Skala och riv vitlöken.
Fräs tomater och vitlök lätt i lite olja. Ta upp och stek sedan osten.
Grilla squash och aubergine på en grill. Pensla med lite olivolja smaksatt med citron. Ta upp och låt svalna något.
Skala och skär rödlöken i tunna skivor. 
Rör samman tomater, lök, squash, ost, svartpeppar, salt och aubergine. Ringla över olivolja smaksatt med citron. Toppa med några skivor citron, solroskärnor och pinjenötter. Servera med kall matyoghurt.

Inspiration till denna sallad hittade jag i en kokbok som heter Matiga sallader av Caroline Hofberg.