6 augusti 2017

Pellemans vinbärskaka

I år har våra vinbärsbuskar strejkat vilt! Nästan inga bär alls. Men som tur är så har vår uppstammade vinbärsbuske uppe på uteplatsen många bär!

Vinbärskaka med vallmofrön
  • 100 g smör
  • 2 ekologiska ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 150 g ekologiskt vetemjöl
  • 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl ekologisk mellanmjölk
  • 1½ dl röda vinbär
  • 1 msk vallmofrön 
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en rund form med löstagbar botten med bakplåtspapper. Smält smöret på svag värme. Vispa ägg och 1 dl av sockret fluffigt. Rör ihop mjöl, bakpulver och vaniljpulver i en skål.Vispa ner smör och mjölk i äggsmeten och vänd sedan försiktigt ner mjölblandningen och hälften av vallmofröna. Rör nu till en jämn smet. Bred ut smeten i den runda bakformen. Fördela vinbären över kakan. Tryck försiktigt ner en del av bären. Toppa med resten av sockret(1/2 dl)och vallmofrön. Grädda vinbärskakan mitt i ugnen ca 25 minuter.
Ät och njut med lättvispad grädde!

 Vinbärskakebak