6 februari 2017

Mapo tofu

Här är min variant av det kända receptet.
  • 5 ekologiska champinjoner
  • 250 g fast tofu
  • 300g Quorn färs fryst
  • 2 msk ekologisk rapsolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk ekologisk ingefära
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 msk mörk sojasås
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 umamibuljongtärning ekologisk
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk sichuanpeppar
  • 1 dl go green sojabönor
  • 1/2 dl saltade jordnötter
  • 2 msk finhackad purjolök 
  • udon nudlar 
Skölj och skär svampen i tunna skivor. Skär tofun i små kuber.
Fräs svamp och tofu tillsammans i en stekpanna i lite rapsolja tills allt fått fin färg.

Fräs quornfärsen i en annan stekpanna i rapsolja. Blanda ner riven vitlök och ingefära. Tillsätt sambal oelek, sojasås, rödvinsvinäger, buljongtärning och vatten. Krydda med sichuanpeppar och låt färsen puttra i 10 minuter.

Vänd ner sojabönor, tofun och svampen i mapo tofun. Strimla purjolöken fint. Toppa rätten med lök och jordnötter. Servera med udon nudlar. Magiskt gott!