Här är min variant av det kända receptet.
- 5 ekologiska champinjoner
- 250 g fast tofu
- 300g Quorn färs fryst
- 2 msk ekologisk rapsolja
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk färsk ekologisk ingefära
- 2 msk sambal oelek
- 1 msk mörk sojasås
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 umamibuljongtärning ekologisk
- 2 dl vatten
- 2 tsk sichuanpeppar
- 1 dl go green sojabönor
- 1/2 dl saltade jordnötter
- 2 msk finhackad purjolök
- udon nudlar
Fräs svamp och tofu tillsammans i en stekpanna i lite rapsolja tills allt fått fin färg.
Fräs quornfärsen i en annan stekpanna i rapsolja. Blanda ner riven vitlök och ingefära. Tillsätt sambal oelek, sojasås, rödvinsvinäger, buljongtärning och vatten. Krydda med sichuanpeppar och låt färsen puttra i 10 minuter.
Vänd ner sojabönor, tofun och svampen i mapo tofun. Strimla purjolöken fint. Toppa rätten med lök och jordnötter. Servera med udon nudlar. Magiskt gott!