12 maj 2016

Grilla!


Rub med anchochilipulver
Sötpotatissallad
  • 2 majskolvar
  • 2 stora sötpotatisar
  • 1 röd paprika
  • 2 ekologiska rödlökar
  • 2 msk rökig BBQ-sås
  • lite ekologisk rapsolja
  • 1 msk ekologisk chilisås
  • 2 vitlöksklyftor ekologiska (finriven)
  • 1/2 tsk spiskummin
  • salt
Skär sötpotatisen i mindre bitar. Rosta sedan i ugnen med lite rapsolja, vitlök, spiskummin och salt, ca 25 minuter.

Skär rödlöken i tunna klyftor. Rosta löken tillsammans med sötpotatisen i ugnen mot slutet. 
 
Grilla majskolvarna och paprikan på grillen tills de har fått fin färg. Skär paprikan i mindre bitar.

Blanda majs, paprika, lök och sötpotatis med chilisås och BBQ-såsen.

Pelles  grillade karré

Rubben: 2tsk torkad och hackad vitlök, 2 tsk senapsfrön, 2 tsk paprikapulver, 2 tsk flingsalt, 2 tsk anchochilipulver,svartpeppar. Blanda och mal kryddorna till rubben i en mortel.