Rub med anchochilipulver |
- 2 majskolvar
- 2 stora sötpotatisar
- 1 röd paprika
- 2 ekologiska rödlökar
- 2 msk rökig BBQ-sås
- lite ekologisk rapsolja
- 1 msk ekologisk chilisås
- 2 vitlöksklyftor ekologiska (finriven)
- 1/2 tsk spiskummin
- salt
Skär rödlöken i tunna klyftor. Rosta löken tillsammans med sötpotatisen i ugnen mot slutet.
Grilla majskolvarna och paprikan på grillen tills de har fått fin färg. Skär paprikan i mindre bitar.
Blanda majs, paprika, lök och sötpotatis med chilisås och BBQ-såsen.
Pelles grillade karré
Rubben: 2tsk torkad och hackad vitlök, 2 tsk senapsfrön, 2 tsk paprikapulver, 2 tsk flingsalt, 2 tsk anchochilipulver,svartpeppar. Blanda och mal kryddorna till rubben i en mortel.