20 augusti 2015

Plommonchutney med chili

God chutney till grillat fläskkött.
  • 500 g ekologiska plommon
  • 100 g torkade aprikoser
  • 1/2 röd chili
  • 1 fint riven vitlöksklyfta
  • 2,5 dl ekologiskt strösocker
  • 1 dl ekologisk vitvinsvinäger
  • 2 tsk färsk ekologisk riven ingefära
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1/2 tsk chilipulver
  • lite salt
Skölj, dela och kärna ur plommonen. Skär aprikoserna i mindre bitar. Skölj och finhacka chilin.
Lägg alla ingredienser i en gryta och låt koka upp under lock. Låt plommonchutneyn puttra ca 35-40 minuter på svag värme utan lock tills allt kokat samman. Häll upp på en ren och varm glasburk och sätt på locket. Förvara mörkt kallt. Klar att ätas efter två dagar.