Supergott!
Fänkålsrubb
Rosta 1 msk hela fänkålsfrön i en torr och varm stekpanna. Stöt dem sen i en mortel tillsammans med 1 tsk hel anis och 1 tsk svartpepparkorn och 1 msk torkad koriander. Tillsätt 2 tsk finrivet citronskal.
- 1 fläskfilé
- 500g rimmat sidfläsk i bit
- 1 gul ekologisk lök
- 3 ekologiska lagerblad
- 10 svartpepparkorn
- 1 ekologisk citron
- 1-2 msk fänkålsrubb
- salt och svartpeppar
Putsa filén och skär även den i mindre bitar. Krydda köttet med fänkålsrubben, lite salt och svartpeppar.
Låt köttet ligga i kylen i ca 1 timme.
Varva fläskfilé och fläsk på spetten. Grilla spetten runt om tills de är klara. Pressa över citronjuice vid serveringen.
Äppelsås med chili
Supergod äppelsås till grillat |
- 3 ekologiska gröna äpplen
- 2 dl äppeljuice
- 1/2 dl ekologiskt strösocker
- 2 tsk chiliflakes
- 1 ekologisk citron
- 2 msk ekologisk rapsolja
- 2 msk ekologisk äppelcidervinäger
- salt och svartpeppar