Johan älskar verkligen äpplen! Igår kväll plockade han massor av äpplen, fyllde hela sin ryggsäck! Idag tog han ut sin stora kungakrona. Full var den när han kom in! Vi har nu bestämt att han måste ta det lite lugnt med plockandet så att vi hinner ta hand om alla äpplen. Han blev lite sur men jag tror han förstår.
Äppelkaka
- 2 äpplen
- 3 ekologiska ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk mald kanel
- 50 g smör
- 1 dl ekologisk mjölk
- 2 dl biodynamiskt vetemjöl
- 1 1/2 dl mandelmjöl
- 2 msk ekologiska strödadlar
- 2 tsk bakpulver
Smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär frukten i mindre bitar. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och tillsätt mjölken. Rör samman smöret med äggsmeten. Blanda vetemjöl, kanel och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt strödadlar och fyll en smord och bröad form. Stoppa ner äppelbitarna i smeten. Grädda äppelkakan i mitten av ugnen i 30 minuter.
Jag brukar nästan alltid pudra lite florsocker över kakan när den har svalnat. Sedan är det klart....mmuuummss!