28 september 2014

Äpplen och drakar

Hösten är här och snart står vintern för dörren. Imorgon är det Mickelsmäss den helige Mikaels dag. Mikael är en av ärkeänglarna och drakdödaren, dvs han som slåss mot det onda.
Killarna har bakat massor av drakar och jag lagade en riktig Höstmiddag.
 
Det blev en riktigt klassisk helstekt kyckling i ugn med katrinplommon och äpplen. En hel kyckling räcker nu precis till hela familjen. Gustav hade nog gärna festat på mer kyckling... Själv gillar jag min äppelsallad som har en frisk smak av mynta och citron.



Äppelsallad
  • 3 äpplen
  • 1 1/2 dl eko socker
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl citronsaft
  • 1 tsk torkad mynta 
Blanda vatten, citron och socker i en gryta. Skala och tärna äpplena och lägg dem i sockerlagen.

Koka upp och sjud sakta i ca 5 minuter. Kyl äpple och 2 msk lag för sig. Salladen skall serveras kall.

Blanda äpplen, lag och torkad mynta strax innan servering.