11 augusti 2014

En tårta till Momma!

Vinbärskaka med kolasås!
Vinbärskaka med kolasås
  • 1 1/2 dl eko rapsolja
  • 2 dl eko strösocker
  • 2 eko ägg
  • 2 1/2 dl eko röda vinbär
  • 2 1/2 dl biodynamiskt vetemjöl
  • 1 tsk fairtrade vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 burk karamelliserad mjölk
  • några vinbär till dekoration
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman rapsolja och strösocker. Tillsätt äggen ett i taget och fortsätt att vispa.

Blanda försiktig ner vinbär. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda längst ner i ugnen i 38-40 minuter.

Ta ut kakan och låt den kallna.

Öppna burken med karamelliserad mjölk och bred ett lager med kolasås över kakan. Dekorera med några vinbär.