Våran krusbärsbuske är inte alls så stor men vi fick en hel hög med fina och syrliga krusbär!
Världens godaste paj... |
Min superdupergoda krusbärspaj!
- 2 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
- 1 1/2 dl ekologiska havregryn
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 dl ljus ekologisk sirap
- 1/2 dl kokossocker från Voltaire
- 125 g smör
- 5-6 dl krusbär
- 1/2 dl ekologiskt strösocker
- 2 msk ljus ekologisk sirap
Ställ in pajdegen i kylskåpet i ca 10 minuter.
Skölj och noppa krusbären. Blanda krusbären med 1/2 dl strösocker i en skål. Tryck ut hälften av pajdegen i botten på formen och grädda den sedan i ca 6 minuter. Ta ut formen och tillsätt bären. Toppa med klickar av pajdegen. Ringla till sist över lite sirap. Grädda krusbärspajen i ca 20 minuter.