2 augusti 2014

Dags för krusbär!

Våran krusbärsbuske är inte alls så stor men vi fick en hel hög med fina och syrliga krusbär!

Världens godaste paj...
Min superdupergoda krusbärspaj!
  • 2 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
  • 1 1/2 dl ekologiska havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl ljus ekologisk sirap
  • 1/2 dl kokossocker från Voltaire
  • 125 g smör
  • 5-6 dl krusbär
  • 1/2 dl ekologiskt strösocker
  • 2 msk ljus ekologisk sirap
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en lämplig form. Blanda samman mjöl, gryn, smör, vaniljsocker, sirap och kokossocker i en skål.
Ställ in pajdegen i kylskåpet i ca 10 minuter. 

Skölj och noppa krusbären. Blanda krusbären med 1/2 dl strösocker i en skål. Tryck ut hälften av pajdegen i botten på formen och grädda den sedan i ca 6 minuter. Ta ut formen och tillsätt bären. Toppa med klickar av pajdegen. Ringla till sist över lite sirap. Grädda krusbärspajen i ca 20 minuter.