21 november 2013

Mumsig höstgryta!

Kålrot + honung = sant!
En fjällskavsgryta med syrliga vinbär och knaprig broccoli.
  • 1/2 kålrot i bitar
  • salt
  • 1 msk ekologisk honung
  • 1-2 msk eko rapsolja
  • färsk broccoli
  • 240 g fjällskav
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk ekologisk soja
  • vitpeppar efter tycke och smak
  • 1 dl tinade röda vinbär
Gör så här: Skala kålroten och dela den i bitar. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta i ca 15 minuter med lite salt, honung och ekologisk rapsolja. Dela broccolin i mindre buketter. Koka broccolin på svag värme i lättsaltat vatten ca 2-3 min. Jag gillar den knaprig! 

Bryn fjällskavet i smör och riv det till strimlor med två gafflar. Tillsätt grädde, soja och vitpeppar.  Låt puttra 5 minuter. Tillsätt broccoli och kålrötter. Toppa med hela vinbär.