12 november 2013

Mumsig höstfavorit - Kycklinggryta!

  Kycklinggryta
  • 1 gul ekologisk lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 600 g svensk kycklinfilé
  • 1 röd ekologisk paprika
  • 1 ekologisk morot
  • 1 msk eko rapsolja
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 tsk smoked paprikapulver
  • svartpeppar
  • 500 g eko krossade tomater
  • 1 eko kycklingbuljong
  • 1 dl finhackad persilja
  • ekologisk gräddfil
Gör så här: Skala löken och hacka den grovt. Skala vitlöken och riv den fint. Bryn löken i oljan tillsammans med hel kummin i några minuter.

Dela kycklingen i mindre bitar. Tillsätt kycklingen och bryn den. Tillsätt tomaterna och buljongtärningen. Krydda med paprikapulver och svartpeppar.Låt grytan sjuda i 5 minuter. Skala och skiva moroten och rör ner i grytan. Skär sedan paprikan i bitar och rör ner.
 
Låt grytan sjuda tills kycklingen är helt klar.Tillsätt hackad persilja på slutet.
Servera med ris och gräddfil.