27 juli 2013

Krämig potatissallad med färskpotatis!

Krämig potatissallad
Sommarens garanterat godaste potatissallad! Perfekt tillbehör till grillat kött.

  • 10-12 halverade färskpotatisar
  • 1 msk eko rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 pkt ekologisk bacon
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 3 msk eko äppelcidervinäger
  • 1 dl majonnäs
  • 1 burk ekologisk crème fraiche
  • 10 ekologiska körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 2 msk ekologisk gräslök
 Gör så här: Börja med att tvätta och dela potatisarna på mitten. Lägg dem i en ugnsfast form och häll på rapsoljan. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen i ca 30 min. Låt potatisen kallna.

Stek bacon knaprigt. Ta upp köttet och låt det rinna av. Lägg ner senapsfrön i stekpannan. Stek på svag värme. När senapsfröna börjar poppa tillsätts 1 msk äppelcidervinäger. Rör om och ta bort stekpannan från värmen.

Blanda majonnäs, crème fraiche och 2 msk äppelcidervinäger. Tillsätt gräslök och krydda med lite svartpeppar.

Skölj och halvera tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt.

Varva potatis, lök, bacon, senapsfrön och tomater på ett stort fat. Toppa med gräslök.