24 juli 2013

Grymt god potatisgratäng!

Potatisgratäng med smak av lök och fänkålsfrön.

  • 6-7 mjöliga potatisar
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 dl grädde
  • salt och vitpeppar
  • 2 rågade tsk fänkålsfrön
  • 1 dl riven ost
Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och skiva löken.  Blanda grädde, pressad vitlök, salt och vitpeppar i en skål.  

Fördela hälften av potatisen och all lök i formen. Strö på 1 tsk fänkålsfrön. Häll över hälften av gräddblandningen. Fördela resten av potatisen över. Strö på ytterligare 1 tsk fänkålsfrön. Häll på resten av grädden. Strö över osten.  Grädda i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 40 min.

Hoppsan; insåg först nu att jag inte använt några ekologiska produkter i dagens gratäng...Lite stolt blir jag över det faktum att det var länge sedan som jag lagade någon mat som inte innehöll någon ekologisk produkt! Normalt storhandlar jag på torsdagar men nu på semestern känns det ibland som om vi jämnt far iväg för att handla.