Kalops är så himla gott på vintern. Värmande. Jag älskar de kokta morötterna i grytan och serverar alltid färsk/kokt broccoli till kalops. Jag mixar löken och kålroten fint eftersom vissa i familjen är lite skeptiska annars...
Jag borde verkligen se över mina kryddor! Skaffa ekologiska kryddor istället och torka mer örter själv! I höstas tog jag endast tillvara på vår oregano...Hhmmm. Jag får starta ett litet kryddprojekt...
Härlig vintermat! |
Kalops
Kalops. |
- 800 g grytbitar av nöt
- 2 gula lökar
- 1/2 kålrot
- 3 lagerblad
- 3 msk eko soja
- 10 kryddpepparkorn
- 1 eko grönsaksbuljongtärning
- 4 dl vatten
- 1 msk eko rapsolja
- svartpeppar
- 2 msk worcestershire sauce
- 2 eko morötter i bitar
Tillsätt den mixade löken och kålroten. Rör om och tillsätt sedan kryddpeppar, svartpeppar, grönsaksbuljong, soja och lagerblad. Låt grytan puttra i 30 minuter under lock.
Tillsätt morötterna och 2 msk worcestershire sauce. Låt grytan sjuda under lock i ca 40 minuter. Kolla att köttet är mört.
Godast med potatismos och broccoli!