16 december 2012

Min Adventsgryta

En härlig köttgryta med smak av kanel och clementiner.

Vintermys
  • 1 kg eko högrev
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 2 gula lökar
  • 1 burk eko krossade tomater
  • 3 clementiners saft
  • 1 clementin i klyftor
  • 2 kanelstänger
  • 2 lagerblad
  • 1 eko morot
  • 1 stor palsternacka
  • salt & svartpeppar
  • 1 msk hackad persilja
Gör så här: Skär köttet i mindre bitar. Bryn köttbitarna i smör. Mixa moroten, löken och palsternackan fint. Rör ner grönsakerna, vatten, krossade tomater och kryddorna. Pressa saften ur två clementiner rakt ner i grytan. Låt köttgrytan sjuda i 1 timme minst. Rör om då och då.

Kolla att köttet är klart innan clementinklyftorna tillsätts. Pressa saften ur den sista clementinen och dekorera med persilja. Servera med ris.