Sommarpaj
|
Mumsigaste sommarpajen! |
Kryddig sommarpaj
- 150 g kallt smör
- 3 dl ekologiskt vetemjöl
- 1 dl ekologiskt strösocker
- 1 tsk mald kardemumma
- ½ tsk mald kanel
- 1 tsk ekologiskt vaniljsocker
- 2 msk kallt vatten
- 4 rabarber
- 1 ½ dl röda vinbär
- ½ dl eko strösocker
- 1 msk potatismjöl
Blanda ihop kallt smör med mjöl, socker och kryddor. Lägg hälften av smulorna i en pajform och platta ut dem lätt. Grädda i 200 grader i 6 minuter. Ta ut formen och fyll med rabarber i bitar, vinbär, socker och pudra över potatismjöl. Strö över resten av smulorna. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 25 minuter. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.