2 juli 2018

Sommarpaj


Mumsigaste sommarpajen!
Kryddig sommarpaj
  • 150 g kallt smör
  • 3 dl ekologiskt vetemjöl
  • 1 dl ekologiskt strösocker
  • 1 tsk mald kardemumma
  • ½ tsk mald kanel
  • 1 tsk ekologiskt vaniljsocker
  • 2 msk kallt vatten
  • 4 rabarber
  • 1 ½ dl röda vinbär
  • ½ dl eko strösocker
  • 1 msk potatismjöl
Blanda ihop kallt smör med mjöl, socker och kryddor. Lägg hälften av smulorna i en pajform och platta ut dem lätt. Grädda i 200 grader i 6 minuter. Ta ut formen och fyll med rabarber i bitar, vinbär, socker och pudra över potatismjöl. Strö över resten av smulorna. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 25 minuter. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.