20 mars 2017

Isterband med stuvad spetskål!!

  • 4 isterband
  • smör
  • 3 1/2 dl ekologisk mjölk
  • 2 msk ekologiskt vetemjöl
  • 1 msk ekologisk senap
  • salt och vitpeppar
  • 1 spetskålshuvud
  • 2 svenska äpplen
  • 1/2 purjolök
  • lite färsk gräslök
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken och låt såsen koka upp.  Krydda med senap, salt och peppar. Stek isterbanden i smör i en stekpanna. Koka upp lättsaltat vatten i en gryta. Skölj och skär spetskålen i mindre bitar. Förväll den ca 1 minut. Blanda ner den i såsen. Kärna ur och skär två äpplen i små tärningar. Skölj och finstrimla purjolöken. Tillsätt äpple och purjolök i kålblandningen.Toppa med finhackad gräslök.
Servera isterbanden med kålen och extra senap.