31 oktober 2016

Världens godaste soppa

Höstsoppa med sötpotatis
  • 2 sötpotatis
  • 1 ekologisk rödlök
  • 1 msk ekologisk rapsolja
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 burkar krossade tomater ekologiska
  • ca 300 g kokta kikärtor ekologiska
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 1 msk ekologisk kycklingfond
  • 1 dl vatten
Skala och skär sötpotatis och rödlök i små bitar och tunna klyftor. Rosta i ugnen i ca 20 minuter tillsammans med rapsolja och salt.

Koka upp krossade tomater och vatten. Tillsätt finhackad chili och vitlök. Tillsätt  kycklingfond och låt allt puttra på svag värme i 10 minuter. Rör ner kikärtor. Toppa soppan med rostad sötpotatis, rödlök och cashewnötter.