19 oktober 2016

Lasagne med röda linser och morötter

Mycket ost ska det vara!
  • 2 ekologiska morötter
  • 1 ekologisk gul lök
  • 2 vitlöksklyftor rivna
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk ekologisk rapsolja
  • 3 msk ekologisk tomatpuré
  • 2 dl ekologiska torkade röda linser
  • 1 burk ekologiska krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och svartpeppar
  • ekologiska torkade pastaplattor
  • 4 dl créme fraiche
  • 4 dl riven prästost
Värm en stekpanna och fräs sedan de grovt rivna morötterna, lök, vitlök och oregano. Tillsätt tomatpurén och rör om. Låt allt puttra på svag värme ca 2 minuter.

Häll ner linserna, krossade tomater, paprikapulver och vatten. Låt allt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Om såsen är för tjock så tillsätt lite mer vatten och rör om.

Sätt ugnen på 225 grader.

Varva pastaplattor med tomatsåsen, créme fraiche och riven ost. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 40-45 minuter. Kolla att pastaplattorna känns mjuka med en sticka. Servera med färska tomater.