7 januari 2016

Vitlökssoppa

En vintervit vitlökssoppa!

Inspirerad av Den heliga Hildegards vitlökssoppa
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 ekologisk gul lök 
  • 2 msk smör
  • 2 dl ekologiskt vitt vin
  • 2 msk kalvfond
  • 5 dl vatten
  • 2 1/2 dl grädde
  • 2 ekologiska äggulor
  • salt och svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • persilja 
Skala lök och vitlök. Mixa i matberedare. Låt puttra i smör. Tillsätt det vita vinet och låt puttra i 10 minuter. Tillsätt cayennepeppar, kalvfond, vatten och 1 dl grädde under omrörning. Låt soppan puttra på svag värme i 8 minuter. Vispa resten av grädden hårt och blanda sedan ner äggulorna i grädden. Ta grytan från värmen och rör försiktigt ner gräddblandningen. Krydda med salt och peppar efter tycke och smak. Strö på persilja. Servera direkt!