|
En vintervit vitlökssoppa! |
Inspirerad av Den heliga Hildegards vitlökssoppa
- 6 vitlöksklyftor
- 1 ekologisk gul lök
- 2 msk smör
- 2 dl ekologiskt vitt vin
- 2 msk kalvfond
- 5 dl vatten
- 2 1/2 dl grädde
- 2 ekologiska äggulor
- salt och svartpeppar
- 1 krm cayennepeppar
- persilja
Skala lök och vitlök. Mixa i matberedare. Låt puttra i smör. Tillsätt det vita vinet och låt puttra i 10 minuter. Tillsätt cayennepeppar, kalvfond, vatten och 1 dl grädde under omrörning. Låt soppan puttra på svag värme i 8 minuter. Vispa resten av grädden hårt och blanda sedan ner äggulorna i grädden. Ta grytan från värmen och rör försiktigt ner gräddblandningen. Krydda med salt och peppar efter tycke och smak. Strö på persilja. Servera direkt!