26 januari 2016

Kikärtscurry med stekt halloumi

Kikärtscurry
  • 1 gul ekologisk lök
  • 1 ekologisk vitlöksklyfta
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk tandoorikrydda
  • 1 burk Saltå Kvarns kokta kikärtor
  • 1 förpackning krossade tomater ekologiska
  • 1 kycklingbuljongtärning ekologisk
  • 2 halloumi
  • 1/2 ekologisk citron
  • lite torkad mynta
  • Saltå Kvarns röda ris
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i lite rapsolja med spiskummin och tandoorikrydda.

Tillsätt krossade tomater och kycklingbuljongtärningen. Låt puttra i 5 minuter på svag värme och tillsätt sedan de kokta kikärtorna. Låt allt bli varmt.

Stek osten i lite olja en annan stekpanna tills den fått fin färg. Pressa över lite färsk citronjuice. Toppa med lite torkad mynta. Dela osten i mindre bitar och lägg den på kikärtscurryn. Rött ris och lite sallad är gott till!