27 september 2015

Äppelpaj med nötter

  • 250 g utkavlad smördeg
  • 50 g rostade ekologiska hasselnötter
  • 40 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 eko ägg (äggulan)
  • 4 äpplen
  • 2 dl rödvinbärsgelé
  •  ekologiska mandelspån
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegen. Täck en pajform med degen och nagga den med en gaffel. Lägg rostade hasselnötter, smör och socker i en matberedare och finfördela allt. Tillsätt äggulan och rör om. Bred sen ut massan på smördegen. Skär äpplena i tunna klyftor och lägg dom på nötmassan. Smält vinbärsgelén på svag värme i en kastrull och häll den sedan över äpplena. Strö över lite flagad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Frasig äppelpaj med nötter