3 april 2015

Lax till påsk!

Johan är fortfarande ganska sjuk och hostar dag som natt. Han äter som en liten myra och det är mest kalla vindruvor och glass som efterfrågas. Olof har tappat en "stor" tand och pappan har stora byggplaner på gång. Han ska bygga ett vindskydd vid garaget och har idag köpt in virke till projektet.
Ekologisk påskmust med frisk smak och fina påskliljor.

Det är Påsk!
Pasta med rökt lax och dill

  • 400 g rökt lax
  • 1/2 purjolök
  • 8 gröna sparris
  • 1 msk ekologisk rapsolja
  • 2 dl flytande créme fraiche
  • 3 msk hackad dill
  • 1 ekologisk citron
  • salt och peppar

Skär laxen i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken. Skölj och dela sparrisen.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Fräs purjolöken i rapsoljan. Tillsätt sparrisen och 1/2 msk citron saft. Spara resten av citronen till senare. Rör ner dill och lax. Rör om. Tillsätt créme fraichen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med pasta och citronklyftor.