Rödbetssoppa
Rödbetssoppa |
- 600 g grytbitar nötkött
- 1/2 msk ekologisk rapsolja
- lite vitpeppar
- 1 finhackad rödlök
- 1 tärning kycklingbuljong ekologisk
- 5 dl vatten
- 4 stora kokta ekologiska rödbetor
- 1 rödlök
- 1 ekologiskt äpple
- 3 dl äppelmust
- 1 msk riven pepparrot
- 2-3 lagerblad
- salt och vitpeppar
Servera med riven pepparrot, créme fraiche och bröd.
Börja med att koka rödbetorna i cirka 20 minuter i saltat vatten.Skala sedan rödbetorna under kallt vatten och dela dem i mindre bitar.
Skär grytbitarna i mindre bitar. Hetta upp en gjutjärnspanna och bryn köttet väl i lite rapsolja. Krydda med vitpeppar. Tillsätt en mycket finhackad rödlök, vatten och buljongtärning. Låt köttet puttra på svag värme i 20 minuter.
Mixa kokta rödbetor, ett äpple och en rödlök i en matberedare. Tillsätt äppelmust och mixa det till en slät massa. Blanda massan med köttet. Tillsätt riven pepparrot och lagerblad. Låt soppan puttra i ytterligare 10 minuter. Kolla att köttet är klart. Smaka av med salt och vitpeppar. Soppan ska vara ganska tjock. Servera med riven pepparrot, créme fraiche och gott bröd.