25 februari 2015

Olof lagar sin favoritmat


Bakade Spaghettibakelser
  • kokt ekologisk spaghetti till 4 personer
  • 1 dl grädde
  • 1 dl grovt riven ekologisk parmesan
  • 1 ask färskost vitlök/örter
  • 1 tsk oregano
  • salt och vitpeppar
  • lite smör
  • ytterligare 1 dl grovt riven parmesan  
Smörj muffinsplåten väl med smör. Blanda den kokta pastan med grädde, ost och kryddor. Blanda väl och tryck ner pastan i formarna. Pressa lite lätt. Toppa med grovt riven parmesan och lite oregano. Baka spaghettibakelserna i 150 grader i ca 20 minuter.


Tomatsås med sötpotatis
  • 1 gul ekologisk lök 
  • 2 sötpotatis
  • lite ekologisk rapsolja
  • 500 g ekologiska passerade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • lite oregano
  • svartpeppar och salt
  • 1 msk honung
  • 3 msk mascarpone 
Skala löken och sötpotatis. Dela i mindre bitar. Hetta upp rapsoljan i en stekpanna. Stek tills sötpotatisen blivit mjuk. Krydda med salt, oregano, svartpeppar och honung. Mixa röran och vitlök i en matberedare och
tillsätt sedan passerade tomater och mascarpone. Flytta pastasåsen till en gryta och låt den bli varm. Tillsätt vatten om såsen ska vara lite tunnare.