17 januari 2015

Hej Bombay!

 God kycklinggryta med smak av ingefära, citron och Renée Voltaires goda ekologiska Lantbuljong Hej Bombay! Kokt ris är gott att äta till grytan men rostade potatisar med blomkål är det bästa! God vintermat!

Ekologisk buljong!
Hej Bombay!
  • 1 msk ekologisk kokosolja
  • 2 ekologiska gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 msk citronjuice
  • 1-2 tsk riven färsk ekologisk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk Lantbuljong Hej Bombay!
  • 1 dl ekologisk matyoghurt
  • 1 dl grädde
  • 1 dl ekologisk tomatpuré
  • salt
  • 1 kg svensk kycklingfilé
  • 1 msk ekologisk kokosolja
  • lite cayennepeppar
  • 1 tsk torkade korianderblad
Hetta upp kokosoljan i en stekpanna. Tillsätt finhackad lök och stek tills den är mjuk men inte bränd.
Tillsätt smör och citronjuice. Riv ingefära och vitlök. Tillsätt tomatpuré, Renée Voltaires  Hej Bombay och grädde. Låt såsen puttra på svag värme i ca 5 minuter. Tillsätt matyoghurt och rör om. Ställ åt sidan.

Skär kycklingen i mindre bitar.

Hetta upp 1 msk kokosolja i en annan stekpanna. Bryn kycklingen runt om. Krydda kycklingen med cayennepeppar och koriander. Stek tills köttet är gyllene. Tillsätt 2 msk av den färdiga såsen och stek tills kycklingen är helt klar. Blanda ner resten av såsen. Hetta upp och servera!

Indisk potatis med blomkål
Indisk potatis
  • 6-7 ekologiska potatisar (mjöliga)
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 msk ekologisk rapsolja
  • 3 ekologiska tomater
  • 1 färsk jalapeño
  • 1 msk ekologisk kokosolja
  • 1 tsk torkade korianderblad
  • lite cayennepeppar
  • salt
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj blomkålen och bryt loss mindre buketter. Lägg i en ugnsfast form. Tillsätt skalad potatis i mindre bitar.Häll över rapsolja och krydda med salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.

Skär tomaterna i mindre bitar och finhacka jalapeño. Hetta upp kokosoljan i en gryta. Tillsätt tomaterna och jalapeño. Krydda med koriander, cayennepeppar och salt. Låt puttra i ca 2-3 minuter.

Ta ut potatisen och blomkålen och blanda med tomatröran. Serveras varmt.