10 januari 2015

Fläskkarré med kanel och äpple

Värmande vintermat
  • 1 kg ekologisk fläskkarré
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk malen kanel
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk ekologisk rapsolja
  • 5-6 schalottenlökar
  • 3 äpplen
  • 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl äppelmust
  • 2 msk ekologisk honung
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda fänkålsfrön, salt, kanel och svartpeppar. Smörj en ugnssäker form med rapsoljan.
Gnid in kryddorna i köttet och lägg köttet i en ugnssäker form. Placera smöret ovanpå köttet. Rör ihop vatten, äppelmust och honung. Häll det runt köttet.
Tillaga köttet mitt i ugnen ca 3 timmar. Ös köttet med jämna mellanrum. Lägg delade äpplen och lök runt köttet när halva tiden har gått.

Servera med potatismos, äpple och lök. Gör sås av stekskyn genom att tillsätta grädde, svartpeppar, salt och lite köttfond.