Värmande vintermat |
- 1 kg ekologisk fläskkarré
- 1 msk fänkålsfrön
- 1 tsk malen kanel
- salt och svartpeppar
- 1 msk smör
- 1 tsk ekologisk rapsolja
- 5-6 schalottenlökar
- 3 äpplen
- 1/2 dl vatten
- 1 1/2 dl äppelmust
- 2 msk ekologisk honung
Gnid in kryddorna i köttet och lägg köttet i en ugnssäker form. Placera smöret ovanpå köttet. Rör ihop vatten, äppelmust och honung. Häll det runt köttet.
Tillaga köttet mitt i ugnen ca 3 timmar. Ös köttet med jämna mellanrum. Lägg delade äpplen och lök runt köttet när halva tiden har gått.
Servera med potatismos, äpple och lök. Gör sås av stekskyn genom att tillsätta grädde, svartpeppar, salt och lite köttfond.