22 juni 2013

God midsommarsill!

  • 1 burk Abba matjesill
  • 1/2 rödlök
  • 1 eko äpple
  • 1 msk smör
  • 1 eko citron
  • 2 tsk eko honung
  • 3 eko ägg (hårdkokta)
  • 1/2 dl dill
  • 1/2 dl gräslök
  • salt och svartpeppar
  • 1 eko gräddfil
Koka äggen. Finhacka rödlök och äpple. Fräs lök och äpple på svag värme i smör.

Rör ner honung och krydda med salt och svartpeppar. Skär sillen i mindre bitar. Finhacka äggen. Rör ner äggen i lökröran. Rör försiktigt.

Lägg sill i botten på ett fat. Täck med den varma röran. Toppa med sill, dill, citron och gräslök. Extra midsommarfin blir sillen med gräslöksblommor!

Servera med gräddfil!