En "maffig" rätt som nästan kräver fräscha grönsaker som tillbehör, tycker jag! |
Cajunräkor
Rökigt, syrligt och hett! Ett riktigt favoritrecept!
Räkorna köper jag hos ICA och de är vildfångade
och miljöcertifierade Kungsräkor!
- 1 pkt ICA vildfångade råa kungsräkor
- 2 msk smör
- 3 dl eko Heinz chilisås
- 2 msk Woreestershiresås
- 4 msk citronjuice
- 2 msk finhackad persilja
- 11/2 tsk cayennepeppar
- 2 tsk Liquid smoke
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk Tabasco chipotle
- 5 pressade vitlöksklyftor
Lägg kungsräkorna i en ugnsform. Slå på den kalla såsen. Täck med folie och placera kallt i ca 1-2 timmar.
Sätt ugnen på ca 225 grader och ställ in formen i ugnen ca 10-15 minuter. Servera med ris och sallad.