23 mars 2013

Mina heta Cajunräkor

En "maffig" rätt som nästan kräver fräscha grönsaker som tillbehör, tycker jag! 

Cajunräkor
Rökigt, syrligt och hett! Ett riktigt favoritrecept!
Räkorna köper jag hos ICA och de är vildfångade 
och miljöcertifierade Kungsräkor!
 
  • 1 pkt ICA vildfångade råa kungsräkor
  • 2 msk smör
  • 3 dl eko Heinz chilisås
  • 2 msk Woreestershiresås
  • 4 msk citronjuice
  • 2 msk finhackad persilja
  • 11/2 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk Liquid smoke
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk Tabasco chipotle
  • 5 pressade vitlöksklyftor
Gör så här: Tina och skala räkorna. Lägg alla ingredienser utom räkorna i en stekpanna och låt såsen sjuda i ca 12 minuter. Ta såsen från plattan och låt den kallna.

Lägg kungsräkorna i en ugnsform. Slå på den kalla såsen. Täck med folie och placera kallt i ca 1-2 timmar.

Sätt ugnen på ca 225 grader och ställ in formen i ugnen ca 10-15 minuter. Servera med ris och sallad.