19 mars 2013

En Piggelinsallad

Har virkat lite på en filt till Gustav och städat på Johans rum.
Idag har Johan varit mycket piggare. Trots att han har klagat över ont i huvudet så har han inte sovit något idag.Eftersom aptiten varit dålig gjorde jag en extra fin sallad som dekorerades med apelsiner.

En  Piggelinsallad! Jag är trött på alla baskilusker nu och det sista jag vill är att själv bli sjuk! Om vädret är fint i helgen vill jag ut i skogen!!


 Piggelinsallad 
  • 1 fpk eko färdiga kikärter
  • 1 liten burk eko majs
  • 1 eko röd spetspaprika
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 fpk eko fetaost
  • 1 msk eko äppelcidervinäger
  • 1 msk eko rapsolja
  • 2 tsk torkad mynta
  • salt & svartpeppar
  • färsk spenat
  • 1 apelsin 
Gör så här: Skölj kikärterna. Skär paprikan, löken och fetaosten i små bitar. Blanda samman kikärter, majs, paprika och lök. Tillsätt vinäger, rapsolja och kryddor. Rör om. Lägg färsk spenat i botten på ett stort fat. Toppa med kikärtsröran och dekorera tallriken med apelsinskivor.