6 november 2012

Varm höstsallad!

Jag är så kär i butternut!
  • 1 butternut
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk eko rapsolja
  • 1 förpackning eko kikärter
  • 1 rödlök
  • svartpeppar
  • salt
Dressing: 
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 msk hummus
  • 1 msk eko rapsolja
  • 1/2 dl ekologisk citronsaft
  • 1 tsk mald koriander
  • salt
Gör så här: Skala butternuten och skär den sedan i små kuber. Riv vitlöksklyftan fint. Mixa butternut, vitlöken, kryddor och olja. Rosta i ugnen ca 15-20 minuter i ca 200 grader.

Blanda under tiden samman dressingen.

Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda den varma butternuten, rödlök och kikärter med dressingen.