28 november 2012

Apelsinkyckling med quinoa

Apelsinkyckling
En god sallad med smak av apelsin, mango och mynta!
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 msk eko rapsolja
  • 1tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad mynta
  • salt & svartpeppar
  • 1 ekologisk apelsin
  • 1 grön paprika
  • 3 dl vit quinoa
  • 1 msk eko rapsolja
  • 1/2 msk eko äppelcidervinäger
  • 1 ekologisk apelsin
  • 1/2 grön paprika
  • 1 mogen mango 
  • 1 msk limesaft
  •  1/2 grön chili finhackad
  • svartpeppar
  • färsk mynta
Gör så här: Dela kycklingen i mindre bitar. Sätt ugnen på 175 grader. Häll rapsolja i en ugnsform. Tvätta apelsinen och skär den i skivor. Skär paprikan i skivor. Lägg apelsin och paprika i botten på formen. Lägg köttet ovanpå. Krydda med timjan, mynta, salt och svartpeppar. Sätt in köttet i ugnen i ca 20 minuter.

Skölj quinoan i rinnande vatten och koka enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och häll upp quinoan på ett fint fat. Häll på rapsoljan och vinäger. Blanda ner färsk mynta, grön chili, paprika och limesaft. Krydda med salt och svartpeppar.

Skär bort skalet från apelsinen och skär frukten i mindre bitar. Skär bort skalet på mangon och skär den i mindre bitar.  Blanda ner den färska frukten och den färdiga kycklingen i quinoasalladen. (paprikan och apelsinen från ugnsformen brukar jag kasta bort då de blir ganska brända)