2 februari 2020

Kladdig kaka med Japp

Vi firar solen och ljuset med en  mumsig kladdkaka!

* 150 g extrasaltat smör * 2,5 dl strösocker * 2 dl ekologiskt vetemjöl * 1 dl kakao * 2 tsk vaniljsocker * 2 ekologiska ägg 
* 100 g Marabou Japp *  2 dl ekologisk grädde

Sätt ugnen på 175 grader.  Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Smöra en springform med smör och lite vetemjöl och vaniljsocker.
Blanda samman alla torra ingredienser och rör sedan i det smälta smöret. Rör i ett ägg i taget. Tillsätt chokladbitarna och rör om.  
Häll över smeten i en form och se till att riktigt trycka ner chokladbitarna i smeten.
Sätt in kakan i ugnen och grädda i 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
Servera kladdkakan med vispad grädde.