18 mars 2019

Kladdigt och gött!

När jag kom hem på eftermiddagen så var jag extra baksugen och bestämde mig för att prova på en morotskladdkaka.

Morotskladdkaka
  • 150 g smör
  • 3 ekologiska ägg
  • 1,5 dl ekologiskt strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 2 dl ekologiskt vetemjöl
  • 2 tsk vanilj socker
  • 1 tsk ekologisk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • lite salt
  • 1,5 dl rivna ekologiska morötter
Frosting:  200 g philadelphiaost, 1 msk ekologisk mjölk, 2 dl florsocker och 1 tsk vaniljsocker.

Börja med att skala och riva morötter. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.  Rör ihop ägg, socker, mjöl och kryddor med en slev. Tillsätt morötter och till sist det smälta smöret,
Smöra och bröa en kakform. Häll i smeten och grädda i ca13-15 minuter. Ta ut och låt kakan kallna.

Rör ihop ost, florsocker, vaniljsocker och mjölk till en jämn smet. Bred ut frostingen på morotskakan.