10 februari 2019

Peppar peppar

Bullerbos pepparcurry

5st kycklingfiléer, 1 ekologisk gul lök, 2 vitlöksklyftor, 100 g cashewnötter, 2 lagerblad, 1 tsk kummin, ½ tsk kryddpeppar, ½ tsk garam masala, 1 grön färsk chili, ½ tsk svartpeppar, 2 dl crème fraiche, 2 msk citronsaft, ½ dl vatten, lite torkad koriander och lite salt. 

Skär filéerna i mindre bitar och stek i stekpanna tills de är helt klara. Kycklingen kryddas med svartpeppar och salt.

Skiva löken och chili och bryn i en stekpanna. Finhacka hälften av nötterna. Tillsätt de hackade nötterna, kryddor och crème fraiche. Rör ner vatten och citronsaft och låt såsen puttra i 5 minuter på svag värme. Tillsätt den stekta kycklingen. Toppa med hela nötter och torkad koriander. Servera med ris, tomater och naanbröd.