26 oktober 2018

Mustig mat hör årstiden till


Halloumi Bake
  • 1 tomat
  • 1 ekologisk gul lök
  • 1 Halloumi
  • 1 squash
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 pkt ekologiska passerade tomater
  • 2 tsk Smoked paprika
  • 2 tsk Sju kryddor
  • salt
  • lite ekologisk olivolja
Skölj och skär tomaten och squashen i slantar. Skala och finhacka löken. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja och lägg ner tomaterna och squashen.
Blanda lök, pressad vitlök och kryddor med passerade tomater och häll såsen över grönsakerna. Placera gratängen mitt i ugen i 175 grader. Gratinera i 20 minuter. Toppa med halloumi och ringla över lite olivolja. Gratinera i ytterligare 15-20 minuter.

Inser att jag slarvar. Borde köpa mer ekologiska produkter. Varför tog jag inte färska ekologiska grönsaker när vi var och handlade? Tog passerade ekologiska tomater men inte färska...makes no sense.
Alltså nästa gång jag handlar så ska jag vara mer närvarande. Det är bra att skriva ner sina recept för då blir de val jag gör så tydliga.