7 januari 2018

Mitt lördagsmys

Hittade min försvunna brosch med rödluvan och vargen. Broscher är ju fint men jag använder väldigt sällan själv brosch.


Juliga scones med ost och portvin
Juliga scones
  • 1/2 dl russin
  • 1/2 apelsin
  • ca 3 dl ekologiskt vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • lite salt
  • 60 g kallt smör
  • 1 stort ägg
  • 2 1/2 msk mjölk + lite till pensling
Sätt ugnen på 200 grader.Lägg russin i en skål och pressa sen ut saften ur apelsinen. Låt russinen ligga i saften.

Blanda ihop mjöl, bakpulver, kryddor och smör i en annan skål.

Vispa samman ägg och mjölk i en skål. 

Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till en smidig deg.

Forma bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med lite mjölk och grädda 10-13 minuter i ugnen.

Servera med ost, smör och portvin.