4 september 2017

Krämig och knaprig

 Krämig sallad med broccoli, bacon och tranbär.


Septembersallad
  • 6-7st rostade färskpotatisar (kalla och delade på mitten)
  • 140 g ekologisk bacon
  • 1 stånd färsk ekologisk broccoli
  • 1½ dl ekologisk crème fraiche
  • 1 dl torkade tranbär
  • 2 tsk ekologisk äppelcidervinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • salt
  • svartpeppar
  • ½ dl salta jordnötter 
Klipp baconet i tunna bitar och stek i lte rapsolja tills krispigt.
Skär broccolin i små buketter och skölj.
Blanda crème fraiche, salt, peppar, äppelcidervinäger och honung i en bunke.Tillsätt den kalla potatisen, stekt bacon, tranbär och broccolibuketter. Rör om. Toppa med finhackade jordnötter.