Segt och krämigt smaskens! |
- 125 g hasselnötter
- 2 ekologiska äggvitor
- 1 dl ekologiskt strösocker
- 2 ekologiska äggulor
- 1/2 dl ekologiskt strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 dl vispgrädde
- 100 g rumsvarmt smör
- rostade mandelspån
Klä en 20x25 cm ugnsform med ett bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt sen kakan kallna.
Blanda äggulor, vaniljsocker, strösocker och grädde i en kastrull. Sjud upp under omrörning till krämen tjocknar. Se upp så det inte kokar! Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret lite i taget. Vispa till en jämn kräm. Ställ krämen kallt så att den stelnar men rör då och då. Bred smörkrämen över nötbottnen och strö på rostade mandelspån. Ställ in tårtan i kylen en stund så går den lättare att skära.