Kyckling med rabarber och jordnötter |
- 2 msk ekologisk soja
- saften av 1 lime
- 1 msk färsk ekologisk riven ingefära
- 1 kg kycklingfilé
- 6 dl vatten
- 5 salladslökar
- 8 ekologiska champinjoner
- 4-5 tunna stjälkar rabarber
- lite smör
- lite ekologisk rapsolja
- 1 dl salta jordnötter
- svartpeppar
- färsk koriander efter tycke och smak
Bryn kycklingen i smör och rapsolja tills den fått fin färg. Tillsätt vatten och låt kycklingen puttra i 10-12 minuter på svag värme.
Skär salladlsök och rabarber i snea bitar. Dela svampen på mitten. Stek svampen och löken i lite smör och rapsolja. Krydda med svartpeppar. Ta upp "svampröran" ur stekpannan och lägg på ett fat. Stek rabarbern i lite smör på svag värme. Den skall bli mjuk men inte falla sönder.
Lägg ner svampen, löken och jordnötter i grytan med kyckling. Krydda med lite svartpeppar och koriander. Låt puttra på svag värme tills köttet är helt klart. Tillsätt rabarbern och toppa med lite mer koriander och servera sen direkt! Kokt ris tycker vi är gott till grytan.