Molnigt och kallt med några enstaka solglimtar. Vi hade iallafall en en jättebra midsommarafton med god mat och trevlig sällskap från Östersund - kusinerna. Olof bakade världens smarrigaste jordgubbstårta och planerar nu redan för nästa tårta...
Gravad lax med pressgurka!
- 1 dl eko strösocker
- 1 1/2 dl vatten
- 1/2 dl ättika
- 1 dl finhackad dill
- 1 ekologisk gurka
- 1/2 dl eko rapsolja
- 1 kruka eko basilika
- 1 msk grov senap
- lite salt
- ca 500 g gravlax, skivad
- 1 ekologisk citron
Gör så här: Skölj och skiva gurkan tunt med en osthyvel. Blanda
ättika,
socker och vatten. Rör till en slät lag.
Hacka dillen.
Tillsätt gurkan och hälften
av dillen till lagen. Örtolja: Plocka basilikan. Mixa basilika, olja, senap, 1 krm salt och resterande dill
till en slät örtolja. Klyfta citronen. Lägg ut gravlaxen på
ett fat och ringla över örtoljan. Toppa med citronklyftor och de inlagda gurkskivorna.