21 juni 2014

Glad Midsommar!

Molnigt och kallt med några enstaka solglimtar. Vi hade iallafall en en jättebra midsommarafton med god mat och trevlig sällskap från Östersund - kusinerna. Olof bakade världens smarrigaste jordgubbstårta och planerar nu redan för nästa tårta...

Gravad lax med pressgurka!

  • 1 dl eko strösocker 
  • 1 1/2 dl vatten 
  • 1/2 dl ättika
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 ekologisk gurka
  • 1/2 dl eko rapsolja
  • 1 kruka eko basilika
  • 1 msk grov senap
  • lite salt
  • ca 500 g gravlax, skivad
  • 1 ekologisk citron



Gör så här: Skölj och skiva gurkan tunt med en osthyvel. Blanda ättika, 
socker och vatten. Rör till en slät lag. 
Hacka dillen. Tillsätt gurkan och hälften 
av dillen till lagen.  Örtolja: Plocka basilikan. Mixa basilika, olja, senap, 1 krm salt och resterande dill 
till en slät örtolja. Klyfta citronen. Lägg ut gravlaxen på 
ett fat och ringla över örtoljan. Toppa med citronklyftor och de inlagda gurkskivorna.