29 augusti 2013

Lakritskladdkaka med blåbär!

Fick ett recept på en liknande kladdkaka men tappade tyvärr bort detta recept så jag var tvungen att hitta på ett eget. Kladdkakan blev härligt kladdig och Gustav slukade halva kakan när jag lämnade köket obevakat!
  • 100 g smör
  • 2 eko ägg
  • 3 dl ekologiskt strösocker
  • 2 1/2 dl biodynamiskt vetemjöl
  • 4 msk eko kakao
  • 1 tsk Dan sukker fairtrade vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 3 st Kick (19 gram per styck)
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund bakform med löstagbar kant.
Smält smöret på låg värme. Finhacka 1 Kick. Vispa ägg och strösocker pösigt innan det smälta smöret tillsätts.

Tillsätt mjöl, kakao, vaniljsocker, salt och finhackad lakrits. Rör om. Häll kaksmeten i formen. Bryt sönder de två Kick som återstår i mindre bitar som försiktigt trycks ner i smeten. Grädda ca 12-15 minuter i 200grader.

Servera med färska blåbär och grädde!