12 oktober 2017

Vad blir det för mat idag?

Äppel päppel!
Kotlett i solig cider
  • 5 fläskkotletter
  • ekologisk rapsolja
  • 2 ekologisk röd lök
  • 1 ekologisk gul lök 
  • 2 svenska äpplen
  • 1 flaska Briska Äpple med ofiltrerad must
  • 1 ekologisk kycklingbuljongtärning
  • lite svartpeppar 
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salladskrydda
Skala löken och bryn köttet i en stekpanna. Krydda med svartpeppar och lökpulver. Stek tills det fått fin färg.
Lyft upp köttet och täck med en djup tallrik.
Kärna ur och dela äpplena. Dela löken. Fräs lök och äpplen i stekpannan. Tillsätt cider och buljong. Rör om. Krydda och lägg i köttet. Låt allt puttra på svag värme tills köttet är klart. Servera med potatismos.