21 juli 2015

Idag

Snart är min rabarber slut.
Rabarberscones
  • 1 dl rabarber i små bitar
  • 1 msk strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
Blanda den sköljda rabarbern med sockret. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman mjöl, smör, socker, salt och bakpulver. Tillsätt ägg och mjölk och blanda snabbt ihop en deg. Arbeta in rabarbern. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper och platta ut den till två kakor.  Grädda i nedre delen av ugnen ca 13 minuter.


Mer Ghooost!

Just nu är det Ghooost som gäller här hemma. Vi spelar flera gånger om dagen och Olof försöker desperat att kamma hem segern och Johan blir titt som tätt stortokig och tycker att vi andra fuskar... då måste vi lirka lite extra ett tag innan spelet kan fortsätta. Vi tycker nog alla att det är extra kul när bästa pappan förlorar. Han är en sån extrem vinnarskalle.