Köttbullar med dill och tranbär |
Köttbullar med dill
- 500 g ekologisk blandfärs
- 1 gul ekologisk lök
- 1 dl ströbröd
- 1 dl ekologisk mellanmjölk
- 1/2 tsk mald kryddnejlika
- 1 1/2 msk torkad dill
- 1/2 tsk vitpeppar
- lite salt
- lite vetemjöl
- lite smör
- 1 ekologisk kycklingbuljong
- 2 dl varmt vatten
- 1/2 dl ekologisk gräddfil
- färsk ekologisk dill
- 225 g frysta tranbär
- 1/2 dl strösocker
- 1/2 dl rött vin
Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla 10 min. Finhacka och stek löken i lite smör tills den är mjuk. Blanda samman stekt lök, färs,kryddpeppar, dill, salt och peppar. Rör till en jämn smet. Forma färsen till jämna bullar. Låt bullarna stå i kylskåpet i minst 30 minuter.
Lägg frysta tranbär i en kastrull. Tillsätt rött vin och socker och låt det koka upp. Sänk värmen och låt bären sjuda i 10-12 minuter. Låt kallna.
Rulla köttbullarna i lite vetemjöl. Stek dem sedan i smör i 5 min. Tillsätt varmt vatten och kycklingbuljong. Låt sedan köttbullarna puttra i såsen i 5 minuter på svag värme. Rör ner gräddfil och rör om.
Servera köttbullarna med såsen och mycket färsk dill, tranbär och potatismos.