10 mars 2015

Mina köttbullar är godast!



Köttbullar med dill och tranbär
Köttbullar med dill
  • 500 g ekologisk blandfärs
  • 1 gul ekologisk lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl ekologisk mellanmjölk
  • 1/2 tsk mald kryddnejlika
  • 1 1/2 msk torkad dill
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • lite salt
  • lite vetemjöl
  • lite smör
  • 1 ekologisk kycklingbuljong
  • 2 dl varmt vatten
  • 1/2 dl ekologisk gräddfil
  • färsk ekologisk dill

  • 225 g frysta tranbär
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl rött vin
 
 Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla 10 min. Finhacka och stek löken i lite smör tills den är mjuk. Blanda samman stekt lök, färs,kryddpeppar, dill, salt och peppar. Rör till en jämn smet. Forma färsen till jämna bullar. Låt bullarna stå i kylskåpet i minst 30 minuter.

Lägg frysta tranbär i en kastrull. Tillsätt rött vin och socker och låt det koka upp. Sänk värmen och låt bären sjuda i 10-12 minuter. Låt kallna.

Rulla köttbullarna i lite vetemjöl. Stek dem sedan i smör i 5 min. Tillsätt varmt vatten och kycklingbuljong. Låt sedan köttbullarna puttra i såsen i 5 minuter på svag värme. Rör ner gräddfil och rör om.

Servera köttbullarna med såsen och mycket färsk dill, tranbär och potatismos.