2 april 2014

Vår variant på kinesisk fläskfilé

Kinamat!
 God mat helt enkelt!
  • 1 eko äggvita
  • 3 tsk maizenamjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 stor fläskfilé
  • 2-3 msk jordnötsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 eko gul lök
  • 1 eko röd paprika
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk ljus sojasås
  • 1 tsk eko strösocker
  • 2 msk eko chilisås
  • 1-2 msk black bean sauce
  • 1/2 dl osaltade jordnötter
Gör så här: Skölj paprikan och skär den i mindre bitar. Skala den gula löken och dela i klyftor.

Vispa samman äggvitan, maizena och kallt vatten.
Putsa fläskfilén och skär den i mindre bitar. Rör ner köttet i äggvitan.

Värm jordnötsoljan i en stekpanna. Fräs hastigt lök, paprika, ingefära och vitlök. Rör om hela tiden. Häll upp grönsakerna på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek köttet tills det är gyllene och klart. Tillsätt vinäger, soja, socker, chilisås och black bean sauce. Rör om väl. Rör ner grönsakerna och jordnötterna. Låt allt bli varmt och servera sedan direkt.