21 april 2014

Påsksallad med varmrökt lax

  • Isbergssallad                   
  • 200 g varmrökt lax
  • 1 dl eko crème fraiche
  • 1 msk eko rapsolja
  • 2 tsk eko äppelcidervinäger
  • 1 msk riven pepparrot 
  • 1 msk färsk dill
  • salt och svartpeppar
  • 1 knippe färsk sparris
  • 2-3 skivor rostat bröd
  • 2 msk färsk dill
  • 1 msk grovt riven pepparrot
Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter och låt den sedan kallna. Skölj salladen och placera den i botten på ett stort fat. Placera bitar av laxen och sparris på salladen. Strö på  2 msk dill.

Rör ihop créme fraiche, rapsolja, vinäger, salt, svartpeppar, 1 msk dill och 1 msk pepparrot till såsen. Lägg klickar av såsen på salladen. Rosta några skivor vitt bröd . Skär brödet i små kuber och lägg på salladen. Toppa med grovt riven pepparrot. Servera genast innan brödet blir för fuktigt.