10 februari 2013

Idag en vit kycklingcurry!

Den här kycklingcurryn är riktigt mumsig när snön ligger i drivor. Till grytan serverade jag en god persikoyoghurt med mynta. Det går bra med konserverade persikor på burk som tärnas och blandas med yoghurt, mynta och spiskummin.

Spännande vintermat!
  • 2 msk eko rapsolja
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddnejlikor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 kg kycklingfile i mindre bitar
  • 1/2 tsk chilipulver
  • salt
  • 2 dl naturell eko yoghurt
  • 1 dl creme fraiche
Gör så här: Hetta upp rapsoljan i en stekpanna och tillsätt lagerblad, pressad vitlök, svartpeppar och ingefära. Fräs kryddorna några sekunder. Tillsätt köttet. Rör om ordentligt! Stek tills kycklingen har fått fin färg. Tillsätt chilipulver och salt. Låt grytan puttra på tills köttet är klart. Sänk värmen. Avsluta med att röra ned yoghurt och creme fraiche. Låt grytan bli varm. Servera med ris.